Työaikapankki – yrityksestäsi tehokkaampi MINUUTEISSA

27.4.2021

Työaikapankki.Linkityllä

Mikä työaikapankki on?

Viime vuoden työaikalain muutoksen vuoksi työaikapankit voidaan nyt ottaa käyttöön kaikilla työpaikoilla. Työaikapankin yleisin periaate on, että ylimääräiset työtunnit tallentuvat työaikapankkiin plussana, jolloin työntekijä voi myöhemmin käyttää työtunteja palkallisena vapaa-aikana. Käytännössä työaikapankki voi näyttää tältä: Työntekijä tekee pidemmän päivän maanantaina ja lopettaa työt perjantaina normaalia aikaisemmin. Ellei työajanhallinnan järjestelmä ole käytössä, työntekijä tai johto kirjaa tunnit käsin.

Nykyään monet työntekijät odottavat työnantajalta joustoa työajoissa ja tuntipankki on siihen oiva väline. Työaikapankilla henkilöstöhallinto tehostuu, sillä voitte painottaa työpanosta ruuhka-ajalle ja keventää sitä aikana jolloin työtä on vähemmän. Joustamalla työajoissa parannatte myös työntekijöiden työn ja vapaa-ajan tasapainoa. Näin työntekijät voivat suunnitella työtään ja vapaa-aikaansa tehokkaammin ja työtyytyväisyys kasvaa.

Ennen työaikapankin käyttööönottoa..

Suunnittele työaikapankki yhdessä työntekijöiden kanssa ✅

Työnantajan ja työntekijöiden välisen kommunikoinnin täytyy olla avointa, jotta työaikapankki toimii. Ennen työaikapankin käyttöön ottamista tulisi teidän luoda molemmille osapuolille selkeä käsitys siitä, milloin tuntipankin työtunteja voi vaihtaa vapaaksi, kuka pitää niistä kirjaa ja miten toimitaan poikkeusten kohdalla kuten työaikapankin miinukselle mennessä.  

Tee työaikapankista helppokäyttöinen

Jotta tuntipankki on hyödyllinen, tulee teidän tehdä työtuntien kirjaamisesta sekä tulkinnasta helppoa. Mikäli prosessi vaatii runsaasti manuaalista työtä joko työntekijältä tai johdolta, vaarana on että työaikapankin saldo ei ole lopulta kenenkään tiedossa ja jää kiireen keskellä käyttämättä. Siispä työaikapankin käyttö tulisi tehdä mahdollisimman helpoksi ottamalla käyttöön mm. kuukausittain täytettävä taulukko tai järjestelmä joka kirjaa tunnit automaattisesti.

Varmista, että tuntiseuranta on kunnossa

Työaikapankin pohjana toimii sujuva sekä tarkka tuntiseuranta, minkä ansiosta tuntipankin tunnit menevät oikein. Mikäli tuntiseuranta tapahtuu manuaalisesti ja siihen kuluu runsaasti aikaa, voi työaikapankki olla enemmänkin ylimääräinen riesa, kuin mahdollisuus tehokkaampaan toimintaan. Jos haluatte kokea työaikapankin hyödyt, mutta työnseuranta tapahtuu vielä manuaalisesti, olisi nyt hyvä hetki harkita järjestelmän käyttöä.

Työaikapankki käyttöön minuuteissa?

Tuntipankki voi olla yrityksellenne todellinen valttikortti työtyytyväisyyden ja ruuhka-aikojen miehityksen parantamiseen. Meillä on tarjota järjestelmä, jota käyttämällä työaikapankkeihin ei tarvitse kuluttaa ylimääräistä aikaa sillä järjestelmä tekee sen itse. Antamalla järjestelmän tehdä työn puolestanne niin teidän, kuin työnjohtajien työ helpottuu.

Alta voitte varata ohjelmastamme demon, tai ottaa yhteyttä minuun, Antti-Pekkaan, mikäli haluaisitte kuulla lisää miten ripeämpi ja automatisoitu tuntiseuranta voisi juuri teitä hyödyttää.

Meistä sanottua:

”Yhteistyö Linkityn kanssa on ollut helppoa ja mukavaa. Ensimmäisestä palaverista lähtien Antti-Pekka on ottanut yrityksemme yksilölliset tarpeet huomioon ja järjestelmästä saatiin meidän näköinen.”

Jukka Rautakorpi, Royal Line

⇨ Pyydä esittely