Kellokortti – kannattaako sitä päivittää?

11.6.2021

Kellokortti.Linkityllä

Onko kellokorttisi kulkenut mukanasi yrityksen alusta asti? Ehkä jopa vuosikymmenen verran? Kellokortti hankitaan usein alkutaipaleella ja samoilla prosesseilla voidaan mennä pitkäänkin. Eihän toimivaa systeemiä tarvitse vaihtaa, mutta kellokortit (ja kokonaisuudet johon ne saa liitettyä) kehittyvät nopeasti eteenpäin, joten aika ajoin on hyvä pohtia, palveleeko nykyinen ratkaisu vielä parhaiten. Nykyaikaisilla ratkaisuilla on nimittäin paljon etuja ja laajat ratkaisut voivat kokonaan poistaa tarpeen painia monen ohjelman kanssa kun työskennellään vuorojen, tuntien ja palkkojen kanssa.

SEURAA KULUJA PAREMMIN

Nykyaikaisella kellokortilla kuluja ja mahdollisia pullonkauloja on helpompi seurata tarkasti. Modernilla ratkaisulla voit nimittäin seurata työtä tehtäväkohtaisesti mistä vain, ilman seurannan asentamista jokaiselle työpisteelle. Kun työtehtäviä voi leimata eritellysti vaikka kotoa puhelimelta unohdusten sattuessa, saat keskimääräisesti tarkempaa tietoa kuluistasi ja mahdollisista pullonkauloista.

OLE HUOMIOIVAMPI TYÖNANTAJA

Uudenlaiset kellokortit voivat yhdistyä puhelimen sovellukseen, josta näet selkeästi ja heti tietoa työntekijöiden työkuormasta. Toki tavoitteena on, että hyvän vuorosuunnittelun ansiosta ylikuormitusta ei tule, mutta eritoten sesonkiaikana kiire ja poissaolot saattavat aiheuttaa poikkeuksellisia työkuormia. Kun sinulla on tieto helposti käsissäsi, voit ajoissa huomata ongelmalliset vuorot, keskustella ratkaisusta ja tukea työntekijöiden hyvinvointia.

PARANNA TYÖNTEKIJÄN AUTONOMIAA

Klassisella kellokortilla työntekijä kirjaa itsensä sisään ja ulos sekä mahdollisesti ilmoittaa työnjohtajalle tehtäväkohtaiset lisät. Sen menevätkö lisät oikein, työntekijä kykenee tarkistamaan vasta kun lisät ovat maksettu.

Modernilla kellokortilla työntekijä voi kuitenkin ilmoittaa työpäivän lopuksi suoraan laitteessa tai puhelimessa olevaan kellokorttiin tunti- tai tehtäväkohtaiset lisät. Näin työntekijä varmistuu siitä, että lisäkohtaiset työt ovat kirjaamisvaiheessa oikein ja tehdyn lisätyön muuttuminen palkaksi konkretisoituu työntekijälle myös paremmin. Todennäköisesti seuranta näin ollen tuntuu työntekijälle mieluisemmalta ja vähentää myös tarvittavaa kommunikointia työnjohtajan ja työntekijän välillä.

Kun kellokortteja hyödynnetään täysin, voivat ne hyödyttää niin työnantajaa kuin työntekijääkin. Mikäli kellokortti jota käytät on jo parhaat päivänsä nähnyt, voit lukea meidän kellokortista joka toimii niin omana laitteena kuin puhelimessakin.

– Antti-Pekka Vepsäläinen, perustaja

⇨ Pyydä esittely