Tapahtuuko työajanseurantasi vielä Excelissä? Lataa ilmainen pohja

26.5.2021

Työajanseuranta.tilastot.paperilla

Työajanseuranta on iät ja ajat tapahtunut monilla yrityksillä taulukko-ohjelmalla kuten Excelillä. Excel on noussut suosiossaan saatavuuden ja perustoimintojen helppouden vuoksi, mutta on puutteidensa vuoksi riittävä enää pienelle osalle yrityksistä. Tässä artikkelissa kerromme, sopiiko työajanseuranta Excelissä vielä teille ja annamme ladattavan Excel pohjan työajanseurantaan joka on tarkoitettu käytettäväksi Google Sheets taulukko-ohjelmassa.

Excel työajanseuranta sopii sinulle, jolla on:

Pieni ja pysyvä henkilökunta

Työajanseuranta Excelissä vaatii sitä enemmän aikaa, mitä enemmän työntekijöitä yrityksellänne on ja mitä enemmän henkilökunta vaihtuu. Mikäli työllistät runsaasti työntekijöitä, käy jatkuva taulukkojen päivitys ja kaavojen syöttäminen raskaaksi ja virheiden mahdollisuus kasvaa. Excel on siis harvoin riittävä väline työvuorolista pohjan tekoon, ellei  työvoimasi ole pientä ja pysy jatkuvasti samana.

Ylimääräistä aikaa ja resursseja

Työajanseuranta Excelissä vaatii ylimääräistä aikaa ja resursseja, jotka on nipistettävä muusta työajasta pois. Käsintehty työn seuraaminen lisää myös riskiä siitä, että mahdolliset pullonkaulat huomataan vasta siinä vaiheessa kun ne närppivät jo yrityksen liikevoittoa. Työvuorolista Excel pohjassa sopii siis sinulle, jolla on kuluttaa ylimääräistä aikaa ja resursseja seurantaan.

On jo riittävästi asiakkaita

Kun aika ja keskittyminen käytetään ydintoimintojen sijaan manuaalisiin taustatöihin, on hankala kehittää toimintaa joka kasvattaa yritystä. Excel työajanseuranta voi siis olla sinulle riittävä jos olet jo tyytyväinen liiketoimintasi kokoon etkä kiirehdi toimintasi kasvattamisessa.

Jos kuulostaa siltä, että yrityksesi kannattaisi tehdä työajanseurantaa taulukko-ohjelmassa, saat tästä oman kopion ammattilaisen tekemästä Google Sheets työvuorolistasta. Pohja sisältää myös ohjeet käyttöön.

Lataa oma kopiosi tästä

Työajanseuranta Excel, työvuorolista pohja

Tavoitteellisen yrityksen vaihtoehto

Jos haluatte päästä helpommalla, me voimme näyttää tehokkaamman tavan saada työajanseuranta tehtyä.  Meillä on nimittäin tarjota yli 10 000 käyttäjän hyväksi todettu kotimainen ratkaisu työajanseurantaan.

Linkity on Suomen laajin henkilöstöhallinnon järjestelmä jonka avulla saatte kaiken vuorosuunnittelusta palkanmaksuun yhteen pakettiin. Kerromme mielellämme lisää, jos tulee kysymyksiä siitä miten seuranta juuri teidän toimintaanne sopisi.

– Antti-Pekka Vepsäläinen, perustaja

⇨ Pyydä esittely