Asiakastarina Tiketti Oy: Linkityn avulla palkanlaskennan paperilappuset loppuivat

Täysin kotimainen Tiketti on vuosien aikana kehittynyt lipunvälityksen edelläkävijäksi ja tapahtumamarkkinoinnin asiantuntijaksi, jonka luovuus, osaaminen ja työkalut palvelevat vuosittain tuhansia tapahtumia ympäri Suomea. Linkityn Tiketti otti käyttöön vuonna 2022.

Lähtötilanne

Ennen Linkityn käyttöönottoa Tiketin työvuorot, työajanseuranta ja palkanlaskenta tapahtuivat erillisissä järjestelmissä jotka eivät keskustelleet lainkaan keskenään. Ylimääräisen manuaalisen työn lisäksi vanhassa järjestelmässä ongelmaksi koitui suomalainen lomakirjanpito. Järjestelmiä oli liikaa ja kokonaisuus ei taipunut siihen, mitä tarvittiin. 

Ratkaisu

Vuonna 2021 Tiketin toimitusjohtaja Mirva Merimaa varmistui siitä, että monien erillisten järjestelmien tilalle tulee löytää kokonaisuus joka palvelee yritystä paremmin. Linkity erottui edukseen vertailuissa: “Ratkaisua etsittäessä ei tullut vastaan toista järjestelmää, missä voisi hoitaa kaikki HR:ään liittyvät asiat yhtä näppärästi kuin Linkityssä.”, kertoo Mirva. Linkityn Tiketti otti käyttöön keväällä 2022. Tiketti hyödyntää palveluamme työntekijöiden työvuorosuunnittelussa, työajanseurannassa, TES-tulkinnassa ja palkanlaskennassa.

Tulokset

Mirva Merimaa on tyytyväinen palveluumme: “Linkityn avulla lippulappusten toimittelu on poistunut. Pidän siitä että on yksi järjestelmä missä kaikki HR:ään liittyvät asiat ovat”. Myös asiakaspalvelu ja tekninen tuki saa Mirvalta kehuja – asiakkaan tarpeita ja toiveita kuunnellaan ja viedään eteenpäin. Asiat ratkeavat, tai ainakin menevät eteenpäin saman päivän aikana. “Linkityn asiakaspalvelun prosessi on selkeä ja toimii!” – Mirva Merimaa, Toimitusjohtaja, Tiketti Oy.